viernes, 1 de noviembre de 2013

JCLIC

Què és el JClic?

El JClic és un conjunt d'aplicacions informàtiques que serveixen per a realitzar diversitat de tasques educatives com poden ser: puzzles, relacions, exercicis de text, mots encreuats, sopes de lletres
Les activitats didàctiques formen part de projectes. Un projecte està conformat per un conjunt d'activitats i per una sèrie de seqüències, que indiquen l'ordre en què han d’aparèixer.
Antigament es feia ús del Clic, una aplicació que funciona des de  1992 i ha servit a educadors i educadores d’arreu del món, com a una eina fàcil i eficaç per a la creació d'activitats didàctiques destinades a l’alumnat.
El JClic està desenvolupat en la plataforma Java, és un projecte de codi obert i funciona en diversos entorns i sistemes operatius.

Per poder accedir a les activitats didàctiques ja desenvolupades, s’hi pot accedir de diverses formes tant com :
·       Visualitzar les activitats didàctiques en un applet* .
·       Instal·lar les activitats didàctiques a l'ordinador.

Applet * (Un applet és un objecte incrustat en una pàgina web.)

També podem accedir-hi,Instal·lant les activitats al nostre ordinador, JClic disposa d’un assistent que ens permet descarregar les activitats i emmagatzemar-les a la biblioteca de projectes, la qual s’instala dins del Jclic al nostre ordinador. La biblioteca es crea la primera vegada que s'engega el JClic, o quan s'intenta fer la primera instal·lació d'un projecte.
Per veure els projectes de la biblioteca cal descarregar i instal·lar el JClic.
Si sorgeix alguna incidència el mes probable es que hi hagi un problema amb l’assistent Java al nostre ordinador i haurem de revisar-ne la seva configuració.

En conclusió el JClic es una gran eina didàctica, incorporada gràcies a la inserció de les TIC a l’aula. La creació d’activitats molt amenes per a l’alumnat propicia que s’absorbeixin millor els continguts de l’aprenentatge escolar, tanmateix ,l’alumne està mes atent degut a que la situació en la que es veu, l’entorn que l’envolta fan que aprengui d’una forma que no li generi una sensació d’estrès o irritabilitat. 

A mes a mes , avui dia l’alumne te a la seva disposició una gran varietat de videojocs o jocs recreatius inherents al seu entorn social, fet que provocarà l’atenció de l’alumne  en aquestes activitats didàctiques degut a la semblança en alguns casos als videojocs ordinaris, no educatius.


Salutacions,

No hay comentarios:

Publicar un comentario